Ste kdaj razmišljali, da bi nekomu za darilo poklonili nekaj zares zdravega, okusnega in dobrega? Namesto čokolade se odločite za nadvse izvirno darilo – kandirano sadje. Nanj smo vajeni predvsem v božičnem času, ko predstavlja sestavni del panetonov in drugih prazničnih dobrot. Če radi pečete, ga lahko tudi sicer večkrat vključite med svoje sestavine – hvaležni vam bodo vsi, ki bodo poskusili vaše pecivo. Kandirano sadje lahko predstavlja dopolnilni del darila. Podarite ga v kombinaciji z zimskimi rokavicami ali pletenim šalom. Nič ne bo pričaralo prazničnega vzdušja bolj kot aromatično in okusno kandirano sadje, ki je za nameček zapakirano v estetski embalaži.
Tako sadje lahko pripravite tudi sami. Res je, da je ta postopek nekoliko dolgotrajnejši. Če bi radi prihranili čas, vam priporočamo, da se odpravite do bližnje bolje založene prodajalne in kupite lično pakirano kandirano sadje, ki ga nato priložite drugemu delu darila. Prepričani smo, da bo vaš obdarovanec ali obdarovanka prijetno presenečen in ni dvakrat za reči, da se ne bosta na koncu oba sladkala s kandiranim sadjem – vi in oseba, ki ste ji ga podarili!
Omenjeno sadje gre zelo dobro skupaj s čokolado. Priporočamo vam, da stopite pravo čokolado in jo prelijete po koščkih kandiranega sadja – agrumi, češnje, ananas, datlji, kakiji … Vse to se bo v vaših ustih spojilo z opojno privlačno aromo čokolade in vam pričaralo nebeško dober okus. Tako obdelano sadje se lahko po želji dodaja tudi sladoledu, sladici ali kruhu – vse kombinacije so odlične in vredne pokušine. Ste vedeli, da se kandirano sadje zelo lepo poda tudi divjačinskemu mesu ter svinjini?
Lepota kandiranega sadja je v tem, da vsebuje obilico naravnih sladkorjev, ki povečujejo nivo energije, nas nasitijo in ne redijo. Tako sadje ima tudi to prednost, da je izjemno lahko prenosljivo, kar pomeni, da ga lahko uživate vedno in povsod.